هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالتسجيلدخول

 

 المعــــــــــــــــــــــــجنات

اذهب الى الأسفل 
+3
ЯoŔo❤
M.£.Ģ.a
احساس جريئة
7 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
احساس جريئة

عضو نشيط
عضو نشيط
احساس جريئة


انثى
ســآعـتي :
التسجيل : 13/08/2009
المساهمات : 401
عدد النقاط : 1254
المزاج : المعــــــــــــــــــــــــجنات Qatary32
المهنة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Collec10
الهوايه : المعــــــــــــــــــــــــجنات Sports10
الدولة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Female16
الأوسمة : المعــــــــــــــــــــــــجنات F18c8c10
التميز : المعــــــــــــــــــــــــجنات 1l928210

المعــــــــــــــــــــــــجنات Empty
مُساهمةموضوع: المعــــــــــــــــــــــــجنات   المعــــــــــــــــــــــــجنات I_icon_minitimeالأربعاء 28 أكتوبر 2009, 4:28 pm





المعــــــــــــــــــــــــجنات 163746
وهدهالمقادير:

3اكوابدقيق
3 ملاعق حليببودرة
ملعقة ونص خميرةنص ملعقة بيكنقبودرشوية ملح وملعقة اوم ونص سكر3_4 م ك زيتزيتون او زبدة الى تحبيهوماء او حليبللعجن


الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليهالعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهممع بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدينلما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخفوالذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبةوبس.


ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماءاذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجىتجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللوننستخدم ملون اى لون تبيه شرحتهتحت







نسيبها تختمر انا ساعاتنص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهوالمراوح

يتبع
اولا: المراوح




والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهاراتبالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقهنعملهم كورونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيهاثانيا: العصافيرالمرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسهكثير


وهذه باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيهالمية العجن وحسب ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شويةونلفها مثل العقدةوالعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب

رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ



يخامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح
تبع

سابعا: بيتزا الاطراف المحشيةبالنقانقبيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانقمقطعة صغير


تحمرت منى شويه



الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرحالطريقة بالتفصيلطريقة الصلصة:
نجيب طماطمناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها يدوى بالسكين تم نضعزيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3 ثوم مدقوق ونشوحهم على النارحتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملحومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهمبالخلاط شوفوا الصوروهذا اسمى بمنتدى تانى



تاسعا: بيتزا الوردة بالدجاج جديدة جدا شفتها باحد المنتديات وطبقتهابعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل المطلوب شوفوا الصوروهنا التوبينق المستخدمة وما صورت الدجاج نسيته والجبنه قليلة الدسمالجبنه قليلة الدسم تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات طماطم بصل فلفل حلو اخضر واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا تم فوقها الدجاج المسلوق المشوى[IMG]


عاشرا: بيتزا النجمة بالخضار


حشيت اطرافها بالزيتون

نضع عليها صوص وبصل ابيض وطماطم وفطر وجبنه تشدر وموزرايلا لايت وزيتون

ونخبزها فى الفرن


الحادى عشر: مينى قوارب التارت بالدجاجنستخدم نفس عجينتى السابقة سواء العادية او الدايت
الطريقة:
نجيب دجاج ونسلقه فى ماء وبهارات حب وبصل وفلفل ولما يطيب ننتفه قطع صغيرة تم نجيب مقلاة ونحط شزية زيت ونشوح بصل ثم ثوم ونضيف عليه الدجاج ونحركه ونضيف عليه بهارات بعدين نضيف بقدونس ونطفى النار عليه ونضيف جبنه لايت وبعدين لما يبرد نضيف عليه بيض وكريم فرش او قشطة وجبنه شرائح نقطعها صغير خالية الدسم وبصل اخضر مقطع وبيكنج بودر اختيارى ونحركهم ونحشى بيه القوالب وندخلها الفرن حتى تنضج شوفوا الصوروهذه الصور بعد ما نضجت تحمرت منى شويه

خبز بشكل جديد وحلو جدا وكانه منالمخبروحلو لرمضانجربوهطبعا العجينة هيا نفسها عجينى المستخدمة خخخخخ ما احباغيرها انا عملتها وجزء منها حفظته بالثلاجة واستخدمته تانى يوم وطبعا بدل الزبدةاستخدمت زيت زيتون وعجنتها بالماء بس بدون حليبمقاديرالعجينة:

3
اكواب دقيق
3
ملاعق حليب بودرةملعقة ونص خميرةنص ملعقةبيكنق بودرشوية ملح وملعقة او م ونص سكرملعقتين كبار زيت زيتونوماءحوالى كوبكمون حبزيت زيتون واكليل للوجهالطريقة:
اولا ناخدالخميرة وندوبها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقتنجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزيتونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليهاونعجنها كويس ونضيف ليها كمون الحب و يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف واكثرهشاشه والذ ونسيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.



نفردها بهدا الشكل وتكون رقيقة مش كثير وسط يعنى لانها بترتفعبعدين و يفضل تكون بيضويه الشكل


ونعمل بيها فتحات اما بالسكسن او قطاعة البيتزا وهده الىاستخدماتها ونسيها تختمر تانى
بعدين ندهنها بزيت زيتون واكليل وزيتون ونرش شوية ملحاختيارى




يتبع
وقدمتها بهدا الشكل مع زيت زعتر وطماطم وخيار وزيتون وجبن صدقونى روعه



المعــــــــــــــــــــــــجنات 90gmbe10
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
M.£.Ģ.a
عضـــــو محـــــــترف عضـــــو محـــــــترف
M.£.Ģ.a


ذكر
ســآعـتي :
التسجيل : 05/04/2009
المساهمات : 3032
عدد النقاط : 8350
المزاج : المعــــــــــــــــــــــــجنات Qatary29
المهنة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Studen10
الهوايه : المعــــــــــــــــــــــــجنات Huntin10
الدولة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Male_e10
الأوسمة : المعــــــــــــــــــــــــجنات E0449b11
التميز : المعــــــــــــــــــــــــجنات Tmf10

المعــــــــــــــــــــــــجنات Empty
مُساهمةموضوع: رد: المعــــــــــــــــــــــــجنات   المعــــــــــــــــــــــــجنات I_icon_minitimeالجمعة 20 نوفمبر 2009, 12:41 pm

تســـلم الايادى

احساس

على الموضوع الرائـــع

فى انتظار المزيد من ابداعكـــ




منتديات جنة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://hoba2day.yoo7.com
ЯoŔo❤
المعــــــــــــــــــــــــجنات Vip
ЯoŔo❤


انثى
ســآعـتي :
التسجيل : 14/06/2008
المساهمات : 20359
عدد النقاط : 44539
المزاج : المعــــــــــــــــــــــــجنات Qatary23
المهنة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Studen10
الهوايه : المعــــــــــــــــــــــــجنات Travel10
الدولة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Female14
الأوسمة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Ooooo10
التميز : المعــــــــــــــــــــــــجنات A86e8310

المعــــــــــــــــــــــــجنات Empty
مُساهمةموضوع: رد: المعــــــــــــــــــــــــجنات   المعــــــــــــــــــــــــجنات I_icon_minitimeالخميس 14 يناير 2010, 11:49 pm

تسلم ايدك احساس على الوصفات الجميله

ومستنيين جديدك


المعــــــــــــــــــــــــجنات VG027497





المعــــــــــــــــــــــــجنات IaE65723
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MOURAD
المعــــــــــــــــــــــــجنات Copy_o10
MOURAD


ذكر
ســآعـتي :
التسجيل : 12/06/2008
المساهمات : 23392
عدد النقاط : 69617
المزاج : المعــــــــــــــــــــــــجنات Qatary28
المهنة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Collec10
الهوايه : المعــــــــــــــــــــــــجنات Sports10
الدولة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Male_e10
الأوسمة : المعــــــــــــــــــــــــجنات 3h110
رقم العضوية : 1
التميز : المعــــــــــــــــــــــــجنات Ss610

المعــــــــــــــــــــــــجنات Empty
مُساهمةموضوع: رد: المعــــــــــــــــــــــــجنات   المعــــــــــــــــــــــــجنات I_icon_minitimeالسبت 20 فبراير 2010, 5:44 am

اكله رائعه جداااااااااااااااااا

المعــــــــــــــــــــــــجنات 355756المعــــــــــــــــــــــــجنات 355756المعــــــــــــــــــــــــجنات 355756المعــــــــــــــــــــــــجنات 355756

تسلم الايادي

ننتظر المزيد من مشاركاتك

وابداعاتك المميزة دائما


المعــــــــــــــــــــــــجنات Jks2q510


المعــــــــــــــــــــــــجنات S_u_0110المعــــــــــــــــــــــــجنات 54cf3e10المعــــــــــــــــــــــــجنات S_u_0111
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mouradfawzy.yoo7.com
مرام

عضو نشيط
عضو نشيط
مرام


انثى
ســآعـتي :
التسجيل : 03/04/2010
المساهمات : 307
عدد النقاط : 296
المزاج : المعــــــــــــــــــــــــجنات Qatary24
المهنة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Unknow10
الهوايه : المعــــــــــــــــــــــــجنات Readin10
الدولة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Female12
الأوسمة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Member10

المعــــــــــــــــــــــــجنات Empty
مُساهمةموضوع: رد: المعــــــــــــــــــــــــجنات   المعــــــــــــــــــــــــجنات I_icon_minitimeالخميس 15 أبريل 2010, 6:44 pm

FSDFA;VH
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
koke
عضـــــو رائـــــــــــد عضـــــو رائـــــــــــد
koke


ذكر
ســآعـتي :
التسجيل : 20/02/2010
المساهمات : 1970
عدد النقاط : 3998
المزاج : المعــــــــــــــــــــــــجنات 2610
المهنة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Studen10
الهوايه : المعــــــــــــــــــــــــجنات Painti10
الدولة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Male_e10
الأوسمة : المعــــــــــــــــــــــــجنات E0449b11
التميز : المعــــــــــــــــــــــــجنات 11110

المعــــــــــــــــــــــــجنات Empty
مُساهمةموضوع: رد: المعــــــــــــــــــــــــجنات   المعــــــــــــــــــــــــجنات I_icon_minitimeالخميس 15 أبريل 2010, 9:49 pm

تسلم الايادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دموع حائرة
المعــــــــــــــــــــــــجنات Copy_o10
دموع حائرة


انثى
ســآعـتي :
التسجيل : 04/03/2011
المساهمات : 14462
عدد النقاط : 24857
المزاج : المعــــــــــــــــــــــــجنات Qatary24
المهنة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Profes10
الهوايه : المعــــــــــــــــــــــــجنات Unknow11
الدولة : المعــــــــــــــــــــــــجنات Female31
الأوسمة : المعــــــــــــــــــــــــجنات 3h510
التميز : المعــــــــــــــــــــــــجنات Ss610
أوسمة المسابقات : المعــــــــــــــــــــــــجنات WnNnl

المعــــــــــــــــــــــــجنات Y4Oan

المعــــــــــــــــــــــــجنات Empty
مُساهمةموضوع: رد: المعــــــــــــــــــــــــجنات   المعــــــــــــــــــــــــجنات I_icon_minitimeالأربعاء 26 أكتوبر 2011, 1:01 am

المعــــــــــــــــــــــــجنات 18796896061766482459

يعطيك الف الف عافيه

موضوع رااائع

وجهود أروع

ننتظر مزيدكم

بشوووق



المعــــــــــــــــــــــــجنات 19820898801458036971


المعــــــــــــــــــــــــجنات Img_1374240528_390
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
المعــــــــــــــــــــــــجنات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتـــــدي المطبــــــخ :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: